Er Op Uit!

De Lauwers e.o.

Stichting PlusBus

Plusbus de Lauwers neemt tweede nieuwe bus in gebruik

KOLLUM - De Stichting BoodschappenPlusBus de Lauwers uit Kollum heeft vrijdag 24 januari een tweede nieuwe bus in gebruik genomen. De PlusBus biedt uitstapjes in binnen en buitenland aan mensen van 55 jaar en ouder. Een groeiend aantal mensen maakt daar gebruik van. Het bestuur van de PlusBus is trots op het in gebruik nemen van de nieuwe bus. ‘Een kroon op het werk van heel veel vrijwilligers,’ aldus voorzitter Margreet Jonker. Het Nationaal Ouderenfonds ondersteunt de PlusBus bij de aankoop van het nieuwe voertuig. Vorig jaar kocht de stichting ook al een nieuwe bus.
DSC 0023
De PlusBus krijgt steeds meer bekendheid. Het klantenbestand van de bus is in de loop van de jaren flink gegroeid. Gebruikers van de Plusbus wonen in het gebied vanaf de Waddenkust van Noardeast Fryslân tot aan Leeuwarden en Drachten en het Westerkwartier in Groningen. ‘Onze klanten vertellen aan elkaar hoe leuk ze het hebben gehad. Dat leidt tot een gestage stroom van nieuwe aanmeldingen.’

De ervaring is dat wie eenmaal de PlusBus heeft gevonden, er ook gebruik van blijft maken. ‘Onze cliënten vinden het gezellig, ontmoeten elkaar en doen dingen samen. Er worden waardevolle contacten gelegd die verder gaan dan het uitstapje.’ Deelnemers worden bij huis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. Op de bus is naast de chauffeur ook een begeleider aanwezig.

Vorig jaar kocht de Stichting een nieuwe bus, ter vervanging van de oude bus. Vanwege de toenemende vraag werd de oude bus nog even aangehouden. Nu de groei aanhoudt, is het moment aangebroken een tweede nieuwe bus in gebruik te nemen. Het bestuur heeft tijd voor genomen om tot deze beslissing te komen. ‘Het vraagt extra inzet van onze vrijwilligers. Die moeten we kunnen blijven leveren.’

Voor meer foto's, kijk in het fotoboek: tweede Plusbus

Geslaagde open dag sponsor Plusbus Apotheek it Krúswâld

KOLLUM / BUITENPOST - Op zaterdag 18 maart wisten veel bezoekers de weg naar Service Apotheek it Krúswâld in Kollum en Buitenpost te vinden. Het was een zeer geslaagde Open Dag met veel geïnteresseerde bezoekers!

Goede sfeer

De beide apotheken waren feestelijk aangekleed en voor iedereen stond er koffie, thee en iets lekkers klaar. Er was veel belangstelling voor de rondleiding ‘achter de schermen’. Samen met een apothekersassistente of apotheker kon een rondgang gemaakt worden langs alle werkzaamheden die in de apotheek plaatsvinden, onder andere de bereidingsruimten, waar medicijnen ‘op maat’ worden gemaakt.

Veel klanten hadden geen idee dat er achter de balie zoveel werk schuilgaat. Ook de kinderen vermaakten zich prima met de kleurplatenactie en het maken van een eigen lippenbalsem.

Afgelopen vrijdag heeft de winnares van ‘raad het aantal pillen’ haar prijs in ontvangst genomen. Zij mag samen met haar man een dagje naar keuze met de PlusBus mee! Apotheek It Krúswâld is sponsor van Stichting Plusbus, een lokale vrijwilligersorganisatie die allerlei uitstapjes voor ouderen (55+) organiseert en de mensen van huis ophaalt. (www.plusbusdelauwers.nl)

Foto Vlnr. Dhr. Attema (Plusbus), Martine Schirm (apotheker), Mw IJsinga (prijswinnares), apothekersassistenten en apotheker Berendina van Solkema.

Bron: RTVNOF

Vaartochten op het Lauwersmeer

lauwersmeer boottocht

Onder het programma staan ook een aantal vaartochten. Deze vaartochten zijn een initiatief van Stichting PlusBus De Lauwers en Rederij Lauwersoog. Deze trips kunnen zowel met de Plusbus bezocht worden, maar ook is het mogelijk om met eigen auto naar Lauwersoog te rijden voor de inscheping. Daarom werken we met twee verschillende prijzen, voor de bus of voor de eigen auto.

Ter info: Bovenstaande trips zijn geschikt voor minder validen, mits enigszins ter been, dus niet voor mensen die aan een rolstoel gekluisterd zijn.

Let wel: voor beide vervoersmogelijkheden moet men te allen tijde zich opgeven via 0511-700207 en daar ook aangeven welk vervoer men gaat doen.

Website weer bereikbaar.....

Zoals u wellicht gemerkt heeft, was de laatste weken de website slecht bereikbaar en was de informatie niet volledig.

Er waren problemen welke inmiddels gelukkig zijn opgelost. De eerste uitjes voor de komende dagen staan er inmiddels weer op (onder programma). Binnen een paar dagen worden allle uitjes voor de maanden maart en april op de website geplaatst.

Onze excuses voor het ongemak.

 

Het bestuur Plusbus De Lauwers

Beste gebruikers van de PlusBus

We hebben besloten om mensen die in het jaar 2016 geen gebruik hebben gemaakt van de Plus Bus voortaan geen boekje meer te bezorgen. Dit om de kosten binnen de perken te houden.

Voor mensen die gebruik blijven maken van de PlusBus in het jaar 2017 voeren we een systeem in, waarbij u een pasje nodig heeft om met ons mee op reis te kunnen. Dit pasje, kosten 15,00 euro per jaar, kunt u aanschaffen op uw eerste reisje in 2017 en kunt u betalen of aan de chauffeur of aan de begeleider(ster). De bedoeling is dat er elk jaar een nieuw pasje wordt uitgegeven.

Soms bieden wij reisjes aan waarbij de Beste gebruikers van de PlusBus en lezers van ons programmaboekje entreekaartjes in het voren, bijvoorbeeld boottochten, besteld en betaald moeten worden door de PlusBus. Heeft u zich aangemeld voor een dergelijk reisje en u annuleert vervolgens, dan brengen wij voortaan wel de gemaakte kosten bij u in rekening. Tot nu toe gebeurde dit niet. Het gebeurt te vaak dat wij bij annulering voor de kosten opdraaien. We hopen dat u hiervoor begrip kunt hebben.

Verder wensen wij u fijne feestdagen en hopen, dat wij u in 2017 weer op een van onze reisjes mogen begroeten.

Met een vriendelijke groet.
Het bestuur

 

Nieuwe website

Momenteel wordt hard gewerkt aan een (nieuwe) website voor Stichting Plusbus De Lauwers e.o.

Kom daarom nog eens terug om het eindresultaat te bekijken (en alle nieuwe activiteiten natuurlijk!).