Er Op Uit!

De Lauwers e.o.

Stichting PlusBus

Eerste plusbus Coronarit naar Andijk

Donderdag 20 augustus 2020 hebben we na een lange tijd weer een uitje gereden met de korte bus. Ids Attema chauffeur en Renze de Wilde begeleider. Kwart voor negen vertrokken uit Kollum richting. Buitenpost voor de eerste passagier, hier werdende mondkapjes opgedaan, mevrouw hadhaar eigen mondkapje, rollator achterin, handen ontsmetten en richting Surhuisterveen om de volgende vier passagiers, ook zij hadden een eigen mondkapje, door naar Burgum om de laatste twee dames.

Allemaal met het mondkapje op richting koffiedrinken in Emmeloord. Door de mondkapjes hadden de brildragers eerst veel last van beslagenbrillenglazen maar verder ging het prima. In Emmeloord buiten koffie drinken en hier konden we allemaal weer vrij ademen.Om twaalf uur vertrokken na eerst de handen ontsmettenen de mondkapjes weer op richting Lelystad dwars door het IJsselmeer naar Enkhuizen, even in het centrum gezien en door richting Andijk na eerst een korte stop bij de vuurtoren aan de dijk. Weer even vrij ademhalen. Aangekomen bij de expositieruimte van Marius van Dokkum heeft Ids de entree betaald wat nog € 4,75 voordeliger was dan eerst gepland, dit kwam omdat erdoor de coronaregels geen lezing mocht wordengehouden.

Binnen in de tentoonstellingsruimte hoefde geen mondkapje op, wel handen ontsmetten.De schilder Marius van Dokkum was persoonlijk hier aanwezig.Na de prachtige tekeningen en schilderijen en beelden te hebben bekeken zijn we om een uur of vier weer naar de bus gegaan en hier weer ontsmetten en de mondkapjes weer op langs de IJsselmeerkust via de afsluitdijk richting Friesland naar it Bearske in Beetsterzwaag na daar weer ontsmetten en zonder de mondkapjes lekkereten. Na het eten weer ontsmetten bij de bus en de mensen weer richting huis brengen. We hebben weinig klachten gehoord over het mondkapjes gebruik ook door de regelmatige stops waar de kapjes even af konden. Rond half negen waren wij weer terug in Kollum na een uitje van bijna twaalf uren.