Er Op Uit!

De Lauwers e.o.

Stichting PlusBus

Sneek, IJlst en omgeving

We starten in Leeuwarden waar we een kop koffie gaan drinken in De Elfstedenhal. Gezellig even naar de schaatsers kijken! Dan gaan eerst naar Bolsward. We gaan langs de fountains van Bolsward en IJlst. Hier even rondkijken, misschien een kijkje bij houtzaagmolen De Rat,
Dan verder naar Sneek waar we even gaan winkelen. Terugreis via Beetsterzwaag voor een warme hap.
Wanneer: dinsdag 19 november
Vertrektijd: 9.00 uur
Ritprijs: 25 euro

Kollumerpomp

Eerst een kopje koffie en dan Stamppot eten bij Petra. Daarna gaan we nog 3 ronden Bingo spelen met leuke prijsjes. Altijd gezellig in deze herfstdagen.
Wanneer: woensdag 20 november
Vertrektijd: ca. 10.30 uur
Ritprijs: incl. eten en bingo 25,00 euro

Assen, Tuinland

Tuinland is alweer druk bezig alles in kerstsferen te brengen. Verder natuurlijk een uitgebreid programma tuingereedschap, wooninspiratie- en woonaccessoires, verlichting enz. enz.
Wanneer we tijd over hebben gaan we nog even rondkijken in het centrum van Assen.
Wanneer: donderdag 21 november
Vertrektijd: 9.30 uur
Ritprijs: 23 euro

Kollum, zondagavondzang

Deze avond met medewerking van het Interkerkelijk Mannenkoor Drachten met de fantastische dirigent Jan Hibma.
Wanneer: zondagavond 24 november
Vertrektijd: ca. 18.00 uur
Ritprijs: 8 euro

Valkenburg, Kerstvakantie

Het driesterren Superior Grand Hotel Monopole vormt een gedegen traditie in Valkenburg aan de Geul en is al meer dan 100 jaar een begrip in gastvrijheid. De karakteristieke architectuur uit 1906 onderstreept het bijzondere karakter. Het hotel beschikt over 46 comfortabele kamers waaronder suites, designkamers en comfort kamers. De kamers zijn bereikbaar met lift en voorzien van bad/douche, toilet, kluis, tv, telefoon, radio en draadloos internet.
Wanneer: 27, 28 en 29 november
Vertrektijd: hoort u nog
Ritprijs: 265 euro

Zweedse Kerstmarkt Groningen

Of je nu de zoektocht bent gestart naar een origineel kerstcadeau, houdt van gezelligheid of stiekem een beetje verliefd bent op Zweden en de andere Noorse landen: de Zweedse Kerstmarkt 2019, daar wil je bij zijn! Misschien ben je nieuwsgierig naar de Suikerfabriek, gek op livemuziek en kerstkoren of heb je gewoonweg een heel andere reden. Er zijn wel honderd argumenten te verzinnen waarom de Zweedse Kerstmarkt zo leuk, bijzonder en succesvol is. De Zweedse kerstformule keert dan ook terug: krijg op 7 december dat (hééérlijke) kerstgevoel te pakken in de voormalige Suikerfabriek in Groningen.
Geen rollators i.v.m. traplopen
Entree: 6,50 euro
Wanneer: zaterdag 7 december
Vertrek: 12.30 uur
Ritprijs: 20 euro

Chr. Westerlauwerskoor

Op zondag 8 december wordt het traditionele Adventsconcert van het Chr. Westerlauwers Mannenkoor weer in het kerkelijk centrum De Flambou van Surhuisterveen gehouden. Het koor o.l.v. dirigent Jan Hibma heeft voor dit concert, dat om 16.00 uur begint, een prachtig en sfeervol programma van advents- en kerstliederen samengesteld. Ook zullen weer een aantal musici en solisten hun medewerking aan dit concert verlenen.
Wanneer: zondag 8 december
Vertrek: 14.30 uur
Ritprijs: 15 euro

Emspark in Leer

In september gingen de deuren van het winkelcentrum in het Duitse Leer na tweeënhalf jaar weer open. Begin 2017 sloot het centrum haar deuren vanwege het verdwijnen van de supermarkt Famila, dat onder andere kampte met een lager dan verwacht aantal Groningse klanten. Ook de andere winkels in het complex werden toen opgedoekt.
Er is inmiddels een nieuwe grote Duitse supermarkt: de Kaufland. Ook de MediaMarkt en kledingwinkels New Yorker, TK-Maxx, StreetOne en Cecil openen de deuren.
En is het weer tijd - net als vroeger - weer met een volbezette bus die kant op te gaan en zo vlak voor de Kerstdagen weer de nodige hapjes en drankjes in te slaan tegen lage prijzen.
Wanneer: woensdag 11 december
Vertrektijd: 10.00 uur
Ritprijs: 30,00 euro

Kerstfair Dokkum

De houtsnippers kraken aangenaam onder de schoenen, de geur van rook en hout die vrijkomt uit de vuurtonnen brengt een winterse sfeer met zich mee. Door de ca. 100 figuranten die in Dickensstijl langs de grachten en tussen de marktkraampjes lopen, waan je je even in het Londen van 1843, de tijd dat Dickens zijn ‘A Christmas Carol’ schreef.
Ook dit jaar ontvangt Dokkum de Kerstwensboom van Joris Linssen (KRO/NCRV) op de Zijl. Net zoals vele anderen werd ook het productieteam verliefd op de kerstfair van Dokkum en komen dus graag weer.
Naast de ca. 100 kramen met kerst- en winterwonen gerelateerde koopwaar is de oude binnenstad gevuld met de juiste sfeermakers zoals kerstengelen, Dickenstafereeltjes, een grote levende kerststal, koperblazers en koren. Wie liever luistert, kan terecht in de Grote kerk en de Sint Bonifatiuskerk, bij de korencarrousel. Het stadhuis is omgetoverd in Dickensstijl en is vanaf 15.00 uur opengesteld voor het publiek. Het zijn allemaal elementen die de kerstfair tot een sprookje maken met nog dat hele bijzondere kerstgevoel. Al elf jaar op rij.
Wanneer: vrijdag 13 december
Vertrek: 13.30 uur
Ritprijs: 15 euro

Kerstdiner Drachten

Bij Van der Valk in Drachten wordt dit jaar een Kerstdiner georganiseerd door Het Ouderenfonds. Bij het maken van dit boekje zijn de tijden nog niet bekend, maar dit hoort u uiteraard z.s.m. van ons.
Wanneer: dinsdag 17 december
Vertrek: hoort u van ons.
Ritprijs: 20 euro

Kerstconcert Amsterdam

Op dinsdag 17 december 2019 zal er opnieuw een speciaal kerstconcert plaatsvinden in het Concertgebouw in Amsterdam. Namens het Nationaal Ouderenfonds willen wij u van harte uitnodigen om dit concert bij te wonen! Een feestelijke middag, speciaal voor ouderen die onze extra aandacht verdienen. Het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO) voert onder leiding van dirigent Ivan Meylemans een prachtig programma uit van onder andere Johann Strauss jr, Johannes Brahms en Elmer Bernstein. Solist: David Kutz - tuba
Het ontvangst is vanaf 13.30 uur met een kopje koffie of thee. Het concert begint om 14.30 uur en zal tot ongeveer 16.15 uur duren, inclusief pauze.
Presentatie: Maartje van Weegen
Op de terugreis wordt u een stamppotbuffet aangeboden door Stichting De PlusBus Opstap in Restaurant Het Wagenwiel in Lambertschaag.
Opgave voor 22 november
Wanneer: dinsdag 17 december
Vertrek: 10.30 uur
Ritprijs: 45 euro

Kaarsjesavonden

De magische kaarsjesavonden vormen het hoogtepunt van ‘Winterdroom’ in de Orchideeën Hoeve. Op donderdag 19 december 2019 steken de elfjes om 16.30 uur duizenden kaarsjes, lampjes en lantaarns aan en is het park geopend tot 21.00 uur.
Het gehele park (inclusief kerstmarkt) is op donderdag 19 december 2019 geopend tot 21.00 uur.
Organisatie let op: door de grote toeloop voor kaarsjesavonden zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar. Medio oktober/november start de voorverkoop. Volg het op facebook/Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de voorverkoop.
Opgeven voor 10 november.
Entree: 9,50 euro
Donderdag 19 december
Vertrek: 15.00 uur
Ritprijs: 25 euro

Manske Mulder en Bunde

Manske Mulder is een familiebedrijf en al jaren bekend in Oldambt en omstreken. Iedereen komt graag eens langs om uitgebreid te snuffelen tussen de duizenden artikelen in de Manske Mulder Verkoophallen in Westerlee. Manske Mulder heeft drie grote verkoophallen met nieuwe en tweedehands spullen, van klein tot groot, van kniptangen tot matrassen, van decoratie artikelen en verf tot brocante kasten en zithoeken. Alles voor een verrassend lage prijs.
- Duizenden artikelen voor vriendelijke prijzen
- Nieuw en tweedehands
- Bijzondere en moeilijk te vinden artikelen,
brocante en curiosa
- Grote en kleine meubelen
- “Wat wij niet hebben, heeft u niet nodig!”
Na dit bezoek kunnen we naar Bunde rijden om even in Duitsland te winkelen.
Wanneer: vrijdag 20 december
Vertrek: 10.00 uur
Ritprijs: 25 euro

Kaarsjesavonden

De magische kaarsjesavonden vormen het hoogtepunt van ‘Winterdroom’ in de Orchideeën Hoeve. Op maandag 23 december 2019 steken de elfjes om 16.30 uur duizenden kaarsjes, lampjes en lantaarns aan en is het park geopend tot 21.00 uur.
Het gehele park (inclusief kerstmarkt) is op donderdag 23 december 2019 geopend tot 21.00 uur.
Organisatie let op: door de grote toeloop voor kaarsjesavonden zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar. Medio oktober/november start de voorverkoop. Volg het op facebook/Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de voorverkoop.
Opgeven voor 10 november.
Entree: 9,50 euro
Wanneer: maandag 23 december
Vertrek: 15.00 uur
Ritprijs: 25 euro