Er Op Uit!

De Lauwers e.o.

Stichting PlusBus

Flevopolder

De Stekkentuin in Espel en Tulpenroute.
"De Stekkentuin" is een boerderijtuin van ruim 3800 m², met vele bijzondere planten. Bladkleur, - structuur en -vorm spelen een belangrijke rol. Óók zonder bloei moet deze tuin de bezoeker het hele jaar blijven boeien. De liefde voor planten staat voorop. Met grote verzamelingen voorjaarsbollen w.o. 225 Narcissen soorten, vele Sneeuwklokjes in diverse variëteiten, Muscari, Scilla en Anemone blanda. Veel plantencollecties, zoals: Distels, Helleborussen, Hortensia’s, Hosta’s, Pulmonaria’s, Sedums, Siergrassen, Stokrozen, Varens etc. Groei en Bloei Noordoostpolder heeft "De Stekkentuin" tot 2x toe verkozen tot "de mooiste boerderijtuin".
Verder rijden we een mooie tulpenroute door de Noord-Oost polder.
Entree: 3,00 euro
Wanneer: dinsdag 23 april
Vertrektijd: 9.00 uur
Ritprijs: 37 euro

Dorus Rijkers, Den Helder

We beginnen in de Zingende Wielen, waar we even koffie gaan drinken. Dan naar Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.
Beukende golven, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten. Beleef het mee in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.
Het Reddingmuseum vertelt het verhaal van het Nederlandse reddingwezen. Van vroeger en van nu. Er is van alles te vinden wat met water en ‘overleven’ te maken heeft. In het museum staan o.a. de motorreddingboot Twenthe, motorstrandreddingboot Ubbo en roeireddingboot nr. 15.
We gaan een rondvaart maken door de binnenhaven van Den Helder en krijgen een rondleiding door het museum met een gids.
Reserveren voor 15 april.
Entree: museum, vaartocht en gids 15,00 euro. (Entree gratis voor donateurs van de KNRM en met een museum jaarkaart.)
Wanneer: woensdag 24 april.
Vertrektijd: 9.30 uur
Ritprijs: 42 euro

Leer en Olle Rheen

Even winkelen in de binnenstad van Leer en dan een gezellige avond in restaurant Olle Rheen met een heerlijk schnitzelbuffet en muziek van shantykoor ‘t Kompas.
Historie van ‘t Kompas.
Het koor is op 18 februari 2008 opgericht. Een naam werd snel gevonden: `t Kompas. Dit naar de naam van de standplaats Emmer-Compascuum en een kompas, wat een begrip is in de scheepsvaart. Het werd dus shanty- en amusementskoor `t Kompas. Gekozen werd voor een repertoir van Nederlandstalige, Engelstalige en Duitstalige zeemans- en amu-sementsliedjes.
Tijdig reserveren!!
Schnitselbuffet, excl. drankjes: 9,95 euro
Wanneer: vrijdag 26 april
Vertrektijd: 12.00 uur
Ritprijs: 30 euro

Zondagavondzang Kollum

Alweer de laatste zondagavondzang van dit seizoen in de Oosterkerk in Kollum. Nu met het bekende Sneker mannenkoor Edoza.
Wanneer: zondagavond 28 april
Vertrektijd: 18.00 uur.
Ritprijs: 8 euro

Anna Paulowna

De Bloemendagen is een jaarlijks terugkerend evenement. Door heel Anna Paulowna en Breezand staan ruim honderd mozaïeken. Dit zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunststukken. De mozaïeken staan in de tuinen van de makers en zijn tijdens de Bloemendagen voor iedereen te bewonderen. We willen deze tocht op drie dagen rijden. Op maandag, dinsdag en woensdag. We beginnen met een "bakje" in de Zingende Wielen.
Wanneer: maandag 29 april
dinsdag 30 april
woensdag 1 mei
Graag uw voorkeur opgeven.
Vertrektijd: 9.00 uur
Ritprijs: 37 euro

Keukenhof

Keukenhof is het internationale en zelfstandige showvenster van de Nederlandse sierteelt, met de nadruk op bolbloemen. In acht weken tijd laat Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. In het park ligt de nadruk op de 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen, waarbij 100 inzenders hun levende catalogus laten zien. In meer dan 20 bloemenshows presenteren 500 bloemenkwekers snijbloemen en potplanten in al hun variatie.Keukenhof is het platform voor de Nederlandse sierteeltsector.
Entree: 17 euro
Wanneer: dinsdag 7 mei
Vertrek: 8.30 uur
Ritprijs: 48 euro

Beeld en Geluid Hilversum

Het Nostalgie Arrangement is een feestelijk programma, bomvol nostalgisch topamusement uit de Nederlandse televisiegeschiedenis, aangeboden door het Ouderenfonds.Na ontvangst met koffie, thee en een gebakje in de indrukwekkende centrale hal van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, nemen wij u mee naar een van onze zalen. Hier ziet u een korte film over het instituut en de spectaculaire architectuur van het gebouw. U krijgt een indruk van de enorme omvang van ons nationale radio- en televisiearchief en de manier waarop dit wordt gebruikt en bewaard voor de toekomst.
Tijdens het interactieve filmprogramma halen we samen met u herinneringen op aan de leukste televisiemomenten uit bijna zeventig jaar televisie: Swiebertje, liedjes uit Ja Zuster Nee Zuster, André van Duin, Zeg ‘ns Aaa, de cavia-race uit de Wie-Kent-Kwis en de lopende band van Mies Bouwman. Een uur vol nostalgie, meezingen met televisie-tunes en een hernieuwde kennismaking met alle grote televisiesterren van vroeger.
Uw gastvrouw/heer biedt u daarnaast de unieke gelegenheid om een aantal bijzondere museale objecten uit de depots van Beeld en Geluid te bekijken. U ziet onder meer de clownsschoenen van Pipo de Clown, poppen uit de Fabeltjeskrant, de kleding van Zuster Klivia uit Ja Zuster Nee Zuster en de bijzondere afstandsbediening waarmee prinses Beatrix Beeld en Geluid in 2006 opende
PROGRAMMA:

12:30 Ontvangst met koffie/thee en een TV gebakje
13:00 Interactieve filmpresentatie in de theaterzaal
15:00 Gelegenheid tot het bezoeken van het museum
De duur van programma is circa 2,5 uur.
Entree: 12,50 euro
Wanneer: woensdag 8 mei
Vertrek: 9.00 uur
Ritprijs: 42 euro

Poldertuin Anna Paulowna

In het najaar planten vrijwilligers duizenden bollen in de grond, die in het voorjaar tot bloei komen. Het is een tuin met voorjaarsbloeiers (hyacinten, narcissen, tulpen, bijzondere bol- en knolgewassen).
De bloembollen zijn beschikbaar gesteld door bloembollenkwekers uit de regio. De bordjes erbij geven aan om welke soort het gaat.
De Poldertuin wordt ook wel klein Keukenhof genoemd.
De Poldertuin is een park met voorjaarsbloeiers (hyacinten, narcissen, tulpen, bijzondere bol- en knolgewassen). De bloembollen zijn beschikbaar gesteld door bloembollenkwekers uit de regio. De Poldertuin is de hele dag geopend.

Entree: gratis
Wanneer: vrijdag 10 mei
Vertrek: 10.00 uur
Ritprijs: 35 euro

Dag van de Garnaal Lauwersoog

Tijdens de Dag van de Garnaal, die op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden zal er weer veel te beleven zijn voor jong en oud met o.a. een grote braderie, oude ambachten, varen met garnalenkotters en ook is er een Shantykorenfestival. Gelijktijdig is ook de landelijke reddingbootdag. Fijnproevers kunnen op de Dag van de Garnaal dan ook te kust en te keur. Zo zijn er diverse garnalen- en mosselproeverijen. Wie liever een gerookte paling of forel wil wordt eveneens op zijn wenken bediend. Naast vele nautische activiteiten en visspecialiteiten zijn er demonstraties van oude ambachten.
Wanneer: zaterdag 11 mei
Vertrek: 10.00 uur
Ritprijs: 18 euro

Anton Pieck Hattem

In de permanente expositie is de originele werkhoek van Anton Pieck ondergebracht. Even lijkt het of de kunstenaar elk moment weer op zijn middeleeuwse stoel kan aanschuiven om aan de tafel uit zijn ouderlijk huis aan het werk te gaan. Zijn boekenkast en natuurlijk zijn tekenmateriaal en allerhande attributen en snuisterijen waarmee hij zich graag omringd zag, liggen op tafel klaar om gebruikt te worden.
Struin langs de vele bekende illustraties in de zo herkenbare ‘Anton Pieck-stijl’ en bewonder de verzameling olieverven, kalenderplaten, grafische kunstwerken, kwartierschetsen en reistekeningen.
Entree: 7,50 euro
Wanneer: dinsdag 14 mei
Vertrek: 9.00 uur
Ritprijs: 38 euro

Museum dorp Cloppenburg

De lagere Saksische openlucht museum toont de geschiedenis van het platteland van Nedersaksen uit de 16e eeuw tot op heden op een oppervlakte van 20 hectare. De verandering in de verhouding van mens-milieu wordt behandeld in bijna 60 historische gebouwen met de bijbehorende landelijke tuinen en andere grond dan landbouwgrond.
Het museum dorp Cloppenburg - Niedersächsisches openluchtmuseum in het lagere Saksische district Cloppenburg is één van de oudste openluchtmusea in Duitsland met jaarlijks meer dan 250.000 bezoekers.
Entree: 7,50 euro
Wanneer: woensdag 15 mei
Vertrek: 9.00 uur
Ritprijs: 48 euro

Drente

Een verrassingstocht door Drente. Geniet van de natuur die rond deze tijd volop in bloei is. In ieder geval een bakje koffie halen op het vliegveld van Eelde. Altijd een mooie provincie om een dagje door te brengen. Bepaal met de chauffeur waar u daarna naar toe wilt en maak hier en daar een stop voor een lekker drankje en hapje.
Wanneer: donderdag 16 mei
Vertrek: 9.00 uur
Ritprijs: 25 euro

Leer en Olle Rheen

Vandaag gaan we een bezoek brengen aan het Duitse plaatsje Leer. Hier gaan we lekker even winkelen in het overdekte winkelcentrum van Multi Sud en daarna even lekker in de binnenstad struinen. Daarna vertrekken we naar Olle Rheen voor een schnitzelbuffet met muziek van Shantykoor De Naoberzangers uit Nieuw Amsterdam/Veenoord.
Wanneer: vrijdag 17 mei
Vertrek: 9.00 uur
Ritprijs: 35 euro

Noordpolderzijl en Uithuizen

Noordpolderzijl is een buurtschap ten noorden van Usquert in de provincie groningen. Het heeft de kleinste zeehaven van Nederland en is gelegen aan de Waddenzee, ten zuiden van Rottumeroog.
De lettercode voor de boten die Noordpolderzijl als thuishaven hebben is UQ, de afkorting van Usqert. Meestal liggen er niet meer dan een of twee visserboten. De haven is alleen bij hoogwater bereikbaar via een smalle, ondiepe geul, de Noordpoldermude. Bij laagwater valt de haven geheel droog. Naast de voormalige visafslag heeft het plaatsje een huiskamercafe, toepasselijk het Zielhoes (= sluishuis) geheten, met een woning. Deze woning is de voormalige dienstwoning van de sluiswachter. Na een lekker bakje rijden naar De Menkemaborg bij Uithuizen. Een volledig ingericht huis waar een indrukwekkend beeld gegeven wordt van het leven en wonen op een Groninger borg in de 18de eeuw. Tussen de beide grachten liggen de verschillende en bijzondere tuinen van de Menkemaborg.
Entree: 7,50 euro
Wanneer: dinsdag 21 mei
Vertrek: 9.00 uur
Ritprijs: 24 euro

Tuinland Assen

De tuincentra van Tuinland bestaan uit grote panden met een groot assortiment; zowel qua groen als qua artikelen voor in en om het huis. Het assortiment bestaat onder andere uit gereedschapsartikelen, meststoffen, bloempotten, plantenbakken, sfeerartikelen en dierbenodigdheden, evenals een ruime keuze aan buiten- en kamerplanten. In het voorjaar en in de zomer is er een grote afdeling vol met tuinmeubelen. Daarnaast bevat iedere vestiging een tuincafé, waar u heerlijk kun genieten van een kop koffie met iets lekkers erbij.
Wanneer: woensdag 22 mei
Vertrek: 10.00 uur
Ritprijs: 23 euro

Zeehonden Waddenzee

Voor een speciale prijs aangeboden door het Ouderenfonds.
U wordt ontvangen bij de haard in restaurant het Booze Wijf met thee of koffie en taart. Daarna schepen we in op de Silverwind voor een rondvaart van bijna 3 uur over het werelderfgoed De Waddenzee. Vanaf het Lauwersmeer, door de sluizen het Wad op richting zeehonden. Vaar mee en geniet van de verhalen van de kapitein.
11.00 uur Aankomst bij restaurant het Booze Wijf. Ontvangst met koffie, thee en taart.
11.45 uur Inschepen
12.00 uur Vertrek van de Silverwind
12.45 uur Lunch met muziek
15.15 uur Einde vaart
Wanneer: donderdag 23 mei
vrijdag 24 mei
Vertrek: 9.00 uur
Ritprijs: 35 euro incl. boottocht en lunch

Slag om Bourtange

Tromgeroffel, bulderende kanonnen, knetterende musketten, hoornblazers, piekeniers en kampvuren van historische legers…
De Slag om Bourtange is een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar wordt de vesting geheel teruggebracht naar het tijdsbeeld van de 80-jarige oorlog. De prachtig gereconstrueerde vestingwerken zullen het decor zijn van een historisch spektakel van de eerste orde
Naast de spectaculaire veldslagen rond de vesting, kunt u ook het dagelijkse leven uit die tijd aanschouwen. Neem een kijkje in een authentiek kampement, bewonder de schouwspelen en schermutselingen of loop over een markt uit die vervlogen tijd.
Entree: 8,50 euro
Wanneer: zaterdag 25 mei
Vertrek: 9.30 uur
Ritprijs: 33 euro

Libelle zomerweek

Van donderdag 23 t/m woensdag 29 mei geeft de Libelle Zomerweek een swingende Tropical Party! Kom naar het Almeerderstrand voor een onvergetelijk dagje shoppen, bijkletsen, leuke workshops volgen, meezingen met bekende artiesten, spetterende modeshows bijwonen en nog veel meer. De tropische cocktails staan al klaar, mis het niet! Geniet van een uniek dagje shoppen, lachen met vriendinnen, meedoen met leuke workshops en meezingen met bekende artiesten. Maar ook: nieuwe producten proeven, Libelle-columnisten, schrijvers ontmoeten, de nieuwste mode- en beautytrends spotten, en nog veel meer! Kom het samen gezellig vieren op het Almeerderstrand in Almere en maak er een onvergetelijk feestje van!
Entree: 19,95
Wanneer: maandag 27 mei
dinsdag 28 mei
Vertrek: 8.00 uur
Ritprijs: 45 euro

Diverse pluimage

Via Drentse binnenwegen rijden we deze dag naar Dieverbrug. Diverse Pluimage is een winkel in woon -en tuindecoraties in Dieverbrug. Zoals de bedrijfsnaam al aangeeft zijn ze zeer divers. Ze zijn begonnen in het voorjaar van 2006 en in de loop der jaren is het assortiment flink uitgebreid. Dat off-line winkelen leuker en gezelliger is blijkt in Dieverbrug.
Dit familiebedrijf wordt gerund door de familie Pluim. Niels en Martha staan in de winkel en Harry neemt de tuin en plantenverkoop voor zijn rekening. Met z’n drieën koppelen zij hun aanbod aan uw behoeften. Op een prijsbewuste, maar originele manier proberen ze een unieke en persoonlijke service te verlenen. Ze zijn gewoon anders. Bovendien zijn zij door het Dagblad van het Noorden verkozen tot de leukste winkel van Drenthe.
Wanneer: woensdag 29 mei
Vertrek: 10.00 uur
Ritprijs: 25 euro

Crea & Smulmarkt

rende markt welke plaats vindt in het centrum
van Bakkeveen rondom Plaza de Kolk en De
Brink. Dit keer is deze levendige markt op vrij-
dag 31 mei (in lange weekend van Hemelvaart)
van 11:00 uur en duurt tot 18:00 uur.
Wat kunt u deze vakantie vrijdagmiddag in gast-
vrij Bakkeveen verwachten ?
Een gezellige, inspirerende markt, waar u zich
geen moment zult vervelen! In het centrum
zullen meer dan 40 kramen worden bemand
door ondernemers en bedrijven uit de regio.
Zij presenteren hun streek en regio producten.
U mag uiteraard proeven én deze heerlijk pro-
ducten mee naar huis nemen . Er zijn allerlei
foodtrucks, die met hun smulwaren bijna de
hele wereld vertegenwoordigen. Een goede
gelegenheid om eens nog onbekend maar wel
erg lekkere hapjes te proeven.
Het creatieve deel wordt verzorgd door kun-
stenaars die hun unieke creaties tonen. Zij
laten zien hoe ze werken, geven uitleg en in
een aantal gevallen kunt u zelf deelnemen met
het maken van uw eigen pot, sieraad of andere
creatie. Humoristische artiesten en enthousias-
te straatmuzikanten zullen er voor zorgen dat
allerlei vrolijke optredens plaats vinden.
Wanneer: vrijdag 31 mei
Vertrek: 10.00 uur
Ritprijs: 17 euro